Conversation Questions for Primary 3: Term 1 คำถามจากบทสนทนาสำหรับนักเรียนป.3

The following are the conversation questions for students from Primary 3. Once you are ready, click here for the quiz.

1. What is your hobby? งานอดิเรกของคุณคืออะไร

ANSWER: My hobby is collecting stamps. งานอดิเรกของฉันคือการสะสมแสตมป์
ANSWER: My hobby is watching movies. งานอดิเรกของฉันคือการดูภาพยนตร์

2. What is the capital of Thailand? เมืองหลวงของประเทศไทยคืออะไร

ANSWER: Bangkok is the capital of Thailand. กรุงเทพคือเมืองหลวงของประเทศไทย

3. Where is your house? บ้านของคุณอยู่ที่ไหน

ANSWER: My house is behind Big C Samut Prakan. บ้านของฉันอยู่ข้างหลังบิ๊กซีสมุทรปราการ
ANSWER: 
My house is on Taiban Road. บ้านของฉันอยู่บนถนนท้ายบ้าน
ANSWER: My house is near my school. บ้านของฉันอยู่ใกล้โรงเรียนของฉัน

4. Can you speak English? คุณสามารถพูดภาษาอังกฤษใช่ไหม

ANSWER: Yes, I can speak English. ใช่ ฉันสามารถพูดภาษาอังกฤษ
ANSWER: 
Yes, I can speak English a little. ใช่ ฉันสามารถพูดภาษาอังกฤษได้นิดหน่อย

5. Do you like ice cream? คุณชอบไอศกรีมไหม

ANSWER: Yes, I like ice cream. ใช่ ฉันชอบไอศกรีม

ANSWER: No, I don’t like ice cream. ไม่ใช่ ฉันไม่ชอบไอศกรีม

6. What do you want to be when you grow up? คุณต้องการเป็นอะไรเมื่อคุณโตขึ้น

ANSWER: I want to be a scientist when I grow up. ฉันต้องการเป็นนักวิทยาศาสตร์เมือฉันโตขึ้น
ANSWER: 
I don’t know what I want to be when I grow up. ฉันไม่รู้ว่าฉันต้องการเป็นอะไรเมือฉันโตขึ้น

7. Who is your English teacher? ใครคือครูภาษาอังกฤษของคุณ

ANSWER: Teacher Derek is my English Teacher. คุณครูเดเรคคือครูภาษาอังกฤษของฉัน

8. How do you go to school? คุณไปโรงเรียนอย่างไร

ANSWER: I go to school by car. ฉันไปโรงเรียนโดยรถยนต์
ANSWER: 
I go to school in the school van. ฉันไปโรงเรียนโดยรถตู้

9. What color do you like? คุณชอบสีอะไร

ANSWER: I like blue. ฉันชอบสีน้ำเงิน
ANSWER: 
I like green. ฉันชอบสีเขียว

10. Can you ride a bicycle? คุณสามารถขี่จักรยานได้ไหม

ANSWER: Yes, I can ride a bicycle. ใช่ฉันสามารถขี่จักรยาน
ANSWER: 
No, I cannot ride a bicycle. ไม่ใช่ ฉันไม่สามารถขี่จักรยาน

11. What did you do yesterday? คุณทำอะไรเมื่อวานนี้

ANSWER: Yesterday I went to Mega Bangna shopping mall. เมื่อวานนี้ฉันไปห้างสรรพสินค้าเมกาบางนา
ANSWER: 
Yesterday I went to school. เมื่อวานนี้ฉันไปโรงเรียน

12. How do you go to Singapore? คุณไปสิงคโปร์อย่างไร

ANSWER: I go to Singapore by airplane. ฉันไปสิงคโปร์โดยเครื่องบิน

13. Where do you want to go? คุณต้องการไปที่ไหน

ANSWER: I want to go to South Korea. ฉันต้องการไปเกาหลีใต้
ANSWER: 
I want to go to Chiang Mai. ฉันต้องการไปเชียงใหม่

14. What subject do you like? คุณชอบวิชาอะไร

ANSWER: My favorite subject is English. วิชาที่ฉันโปรดปรานคือภาษาอังกฤษ
ANSWER: 
I like to study Math. ฉันชอบเรียนคณิตศาสตร์

15. How is the weather today? วันนี้อากาศเป็นอย่างไร

ANSWER: The weather is hot today. อากาศร้อนวันนี้
ANSWER: 
It is rainy today. ฝนตกวันนี้

16. How many bedrooms are there in your house? มีห้องนอนจำนวนเท่าไรในบ้านของคุณ

ANSWER: There are four bedrooms in my house. มีสี่ห้องนอนในบ้านของฉัน

17. What are you wearing? คุณสวมใส่อะไร

ANSWER: I am wearing shorts and a shirt. ฉันสวมกางเกงขาสั้นและเสื้อเชิ้ต
ANSWER: 
I wearing a skirt and a shirt. ฉันสวมกระโปรงและเสื้อเชิ้ต

18. Where is the gym? โรงยิมอยู่ที่ไหน

ANSWER: The gym is on the 5th floor. โรงยิมอยู่บนชั้นที่ห้า

19. What does the Thai flag look like? ธงชาติไทยมีลักษณะอย่างไร

ANSWER: The Thai flag is red, white and blue. ธงชาติไทยมีสีแดง ขาว และน้ำเงิน

20. What do you do in your free time? คุณทำอะไรในเวลาว่าง

ANSWER: In my free time I like to watch movies. ในเวลาว่างฉันชอบดูทีวี
ANSWER: 
In my free time, I like watching cartoons. ในเวลาว่างฉันชอบดูการ์ตูน

 

Click here for the quiz >>> คลิกที่นี่เพื่อตอบคำถาม