Conversation Questions for Primary 5: Term 1 คำถามจากบทสนทนาสำหรับนักเรียนป.5

The following are the conversation questions for students from Primary 5.  Once you are ready, click here for the quiz.

1. How do you feel today?

ANSWER: I feel great today.
ANSWER: I feel happy today.

2. What are your parents’ names?

ANSWER: My parents’ names are Suda and Nattawud.

3. What is your favorite junk food?

ANSWER: My favorite junk food is a cheeseburger.
ANSWER: 
My favorite junk food is fried chicken.

4. What grocery store do you go to?

ANSWER: I go to Tesco Lotus.
ANSWER: I go to Big C.

5. What is your favorite store to go shopping?

ANSWER: My favorite store to go shopping is Se-Ed bookstore.

6. What is your least favorite candy?

ANSWER: My least favorite candy is M&M’s.

7. Can you ride a bicycle?

ANSWER: Yes, I can ride a bicycle.
ANSWER: No, I cannot ride a bicycle.

8. How would you travel from Thailand to Vietnam?

ANSWER: I would travel by airplane to Vietnam.

9. Where do you go to mail a letter?

ANSWER: I go to the post office to mail a letter.

10. In what month is Mother’s Day?

ANSWER: Mother’s Day is in August.

11. How many students attend your school?

ANSWER: About 1,600 students attend my school.

12. What do you look like?

ANSWER: I am tall and thin.
ANSWER: I am short and fat.

13. What are you afraid of?

ANSWER: I am afraid of ghosts.

14. What chores do you do around the house?

ANSWER: I sweep and mop the floor around the house.
ANSWER: 
I I feed our pet animals.

15. How long does it take you to get to school?

ANSWER: It takes me only ten minutes to get to school.
ANSWER: 
It takes me 35 minutes to get to school.

16. What do you usually eat for breakfast?

ANSWER: I usually eat fried rice for breakfast.
ANSWER: I usually eat rice soup for breakfast.

17. How many people are there in your family?

ANSWER: There are six people in my house.

18. What is the weather like in December?

ANSWER: The weather is cool in December.

19. What activities can you do in Samut Prakan?

ANSWER: You can go to the Crocodile Farm.
ANSWER: You can feed the seagulls at Bang Pu.

20. What do you and your friends do on the weekend?

ANSWER: I like to watch a movie with my friends on the weekend.
ANSWER: I like to play football with my friends on the weekend.

 

Click here for the quiz >>> คลิกที่นี่เพื่อตอบคำถาม