Conversation Questions for Primary 6: Term 1 คำถามจากบทสนทนาสำหรับนักเรียนป.6

The following are the conversation questions for students from Primary 6.  Once you are ready, click here for the quiz.

1. What does blue represent in the Thai flag? สีน้ำเงินในธงชาติไทยหมายถึงอะไร

ANSWER: Blue represents the Thai monarchy. สีน้ำเงินในธงชาติไทยหมายถึงพระมหากษัตริย์

2. How old is the youngest person in your house? ในบ้านของคุณคนที่อายุน้อยที่สุดอายุเท่าไหร่

ANSWER: The youngest person in my house is five years old. คนที่อายุน้อยที่สุดในบ้านของฉันอายุ5ขวบ

3. Where do you like to watch TV in your house? คุณชอบดูโทรทัศน์ที่ไหนในบ้านของคุณ

ANSWER: I like to watch TV in the living room. ฉันชอบดูโทรทัศน์ในห้องนั่งเล่น
ANSWER:
 I like to watch TV in my bedroom. ฉันชอบดูโทรทัศน์ในห้องนอนของฉัน

4. What do you like to wear at the weekend? คุณชอบใส่อะไรในวันหยุดสุดสัปดาห์

ANSWER: At the weekend, I like to wear shorts and a T-Shirt. ในวันหยุดสุดสัปดาห์ฉันชอบใส่กางเกงขาสั้นกับเสื้อยืดคอกลม
ANSWER: At the weekend, I like to wear comfortable clothes ในวันหยุดสุดสัปดาห์ฉันชอบใส่เสื้อผ้าสบายๆ

5. What was the last movie you watched? หนังเรื่องอะไรที่คุณดูล่าสุด

ANSWER: The last movie I watched was the Incredibles 2. หนังเรื่องที่ฉันเพิ่งดูล่าสุดคือเรื่อง The Incredibles 2
ANSWER:
The last movie I watched was Mission Impossible. หนังเรื่องที่ฉันเพิ่งดูล่าสุดคือเรื่อง  Mission Impossible

6. Do you have a watch? คุณมีนาฬิกาข้อมือไหม

ANSWER: Yes, I have a watch. ใช่ ฉันมีนาฬิกาข้อมือ
ANSWER: 
No, I don’t have a watch. ไม่ ฉันไม่มีนาฬิกาข้อมือ

7. Where can I buy a pizza? ฉันสามารถซื้อพิซซ่าได้ที่ไหน

ANSWER: You can buy a pizza at Pizza Hut. คุณสามารถซื้อพิซซ่าได้ที่ร้านพิซซ่าฮํท
ANSWER: You can buy a pizza at The Pizza Company. คุณสามารถซื้อพิซซ่าได้ที่ร้านเดอะพิซซ่าคอมพะนี

8. What month is Songkran? วันสงกรานต์อยู่ในเดือนอะไร

ANSWER: Songkran is in April. วันสงกรานต์อยู่ในเดือนเมษายน

9. What kind of food can we eat at Fuji restaurant? เราสามารถทานอาหารประเภทไหนได้ที่ร้านอาหารฟูจิ

ANSWER: You can eat Japanese food at Fuji restaurant. คุณสามารถทานอาหารญี่ปุ่นได้ที่ร้านอาหารฟูจิ

10. What do they sell at Se-eD? ที่ร้านซีเอ็ดขายอะไร

ANSWER: They sell books at SE-ED. ร้านซีเอ็ดขายหนังสือ

11. What do you like to do on Sundays? คุณชอบทำอะไรในวันอาทิตย์

ANSWER: I like to play football on Sundays. ฉันชอบเล่นฟุตบอลในวันอาทิตย์
ANSWER: 
I like to hang out with my friends on Sundays. ฉันชอบออกไปเที่ยวกับเพื่อนๆในวันอาทิตย์
ANSWER: I like to go shopping on Sundays. ฉันชอบไปเที่ยวซื้อของในวันอาทิตย์

12. What is the name of your favorite restaurant? ร้านอาหารที่คุณชื่นชอบคือร้านอะไร

ANSWER: My favorite restaurant is MK Restaurant. ร้านอาหารที่ฉันชื่นชอบคือร้านเอ็มเค
ANSWER: My favorite restaurant is Bar-B-Q Plaza. ร้านอาหารที่ฉันชื่นชอบคือร้านบาร์บีคิวพลาซ่า

13. If you could do anything, what would you do? ถ้าคุณสามารถทำอะไรก็ได้คุณจะทำอะไร

ANSWER: If I could do anything, I would fly to the moon. ถ้าฉันสามารถทำอะไรก็ได้ฉันจะบินไปพระจันทร์
ANSWER: If I could do anything, I would live in South Korea for one year. ถ้าฉันสามารถทำอะไรก็ได้ฉันจะไปอยู่ที่ประเทศเกาหลีใต้เป็นเวลา1ปี

14. Who is your best friend? ใครคือเพื่อนที่ดีที่สุดของคุณ

ANSWER: Suda is my best friend. สุดาคือเพื่อนที่ดีที่สุดของฉัน
ANSWER: 
My best friend is Malee. เพื่อนที่ดีที่สุดของฉันคือมาลี

15. What make of mobile phone do you own? คุณมีโทรศัพท์มือถือยี่ห้ออะไร

ANSWER: I own a Samsung mobile phone. ฉันมีโทรศัพท์มือถือยี่ห้อซัมซุง
ANSWER: 
I own an Apple iPhone. ฉันมีโทรศัพท์มือถือยี่ห้อไอโฟน

16. What is your mother’s job? แม่ของคุณทำงานอะไร

ANSWER: My mother is a scientist. แม่ของฉันเป็นนักวิทยาศาสตร์
ANSWER: My mother’s job is a bank worker. แม่ของฉันเป็นพนักงานธนาคาร

16. What is your father’s job? พ่อของคุณทำงานอะไร

ANSWER: My father is a farmer. พ่อของฉันเป็นชาวนา
ANSWER: My father’s job is a florist. พ่อของฉันเป็นคนขายดอกไม้

17. Where does the king live? กษัตริย์ประทับอยู่ที่ไหน

ANSWER: The king lives in the palace. กษัตริย์ประทับอยู่ในวัง

18. Who lives in the White House? ใครอยู่ที่ทำเนียบขาว

ANSWER: The president lives in the White House. ประธานาธิบดีอยู่ที่ทำเนียบขาว

19. Where can I buy a Big Mac? ฉันสามารถซื้อบิ๊กแมคได้ที่ไหน

ANSWER: You can buy a Big Mac at McDonald’s. คุณสามารถซื้อบิ๊กแมคได้ที่ร้านแมดโดนัล

20. What two airports are in Bangkok? สนามบิน2สนามบินในกรุงเทพคือสนามบินอะไรบ้าง

ANSWER: Don Mueang and Suvarnabhumi airports are in Bangkok. สนามบินดอนเมืองและสนามบินสุวรรณภูมิ

 

Click here for the quiz >>> คลิกที่นี่เพื่อตอบคำถาม