Conversation Questions for Primary 1: Term 1 คำถามจากบทสนทนาสำหรับนักเรียนป.1

The following are the conversation questions for students from Primary 1.  Once you are ready, click here for the quiz.

1. What is your name? คุณชื่ออะไร

ANSWER: My name is Tawit. ฉันชื่อธาวิทย์
ANSWER: My name is Suda. ฉันชื่อสุดา

2. What do you write with? คุณเขียนด้วยอะไร

ANSWER: I write with a pencil. ฉันเขียนด้วยดินสอ
ANSWER: 
I write with a pen.     ฉันเขียนด้วยปากกา

3. Do you sit at a desk? คุณนั่งอยู่ที่โต๊ะใช่ไหม

ANSWER: Yes, I sit at a desk. ใช่,ฉันนั่งอยู่ที่โต๊ะ

4. What day is today? วันนี้วันอะไร

ANSWER: Today is Monday. วันนี้วันจันทร์
ANSWER: 
Today is Wednesday. วันนี้วันพุธ

5. What class are you in? คุณอยู่ชั้นอะไร

ANSWER: I am in Class 1/2. ฉันอยู่ห้อง 1/2
ANSWER: 
I am in Primary 1/1. ฉันอยู่ชั้นประถมศึกษาปีที่ 1/1

6. What color do you like? คุณชอบสีอะไร

ANSWER: I like the color blue. ฉันชอบสีฟ้า
ANSWER: 
I like green. ฉันชอบสีเขียว

7. What shape do you like? คุณชอบรูปทรงอะไร

ANSWER: I like triangles. ฉันชอบรูปสามเหลี่ยม
ANSWER: 
I like rectangles. ฉันชอบรูปสี่เหลี่ยมผืนผ้า

8. Can you count to ten? คุณนับเลขถึงสิบได้ไหม

ANSWER: Yes, I can count to ten. ใช่,ฉันนับเลขถึงสิบได้
ANSWER:
No, I cannot count to ten. ไม่,ฉันนับเลขถึงสิบไม่ได้

9. Can you say the alphabet? คุณพูดตัวอักษรได้ไหม

ANSWER: Yes, I can say the alphabet. ใช่, ฉันพูดตัวอักษรได้
ANSWER:
No, I cannot say the alphabet. ไม่,ฉันพูดตัวอักษรไม่ได้

10. Who is your mother’s mother? แม่ของแม่คือใคร

ANSWER: My grandmother is my mother’s mother. คุณยายคือแม่ของแม่

11. Are you tall or short? คุณสูงหรือเตี้ย

ANSWER: I am tall. ฉันสูง
ANSWER: 
I am short. ฉันเตี้ย

12. Are you young or old? คุณอายุน้อยหรือแก่

ANSWER: I am young. ฉันอายุน้อย/หนุ่มสาว
ANSWER: 
I am old.  ฉันแก่

13. What do you bring to school? คุณนำอะไรมาโรงเรียน

ANSWER: I bring my bag to school. ฉันนำกระเป๋ามาโรงเรียน
ANSWER: 
I bring my books to school. ฉันนำหนังสือมาโรงเรียน

14. Who is your best friend?เพื่อนที่ดีที่สุดของคุณคือใคร

ANSWER: Scott is my best friend. สก็อตคือเพื่อนที่ดีที่สุดของฉัน
ANSWER: 
Kate is my best friend. เคทคือเพื่อนที่ดีที่สุดของฉัน

15. Do you have a sister or brother? คุณมีน้องสาว/พี่สาวหรือน้องชาย/พี่ชายไหม

ANSWER: Yes, I have one sister. ใช่,ฉันมีน้องสาว/พี่สาวหนึ่งคน
ANSWER: 
No, I don’t have any brothers or sisters. ไม่,ฉันไม่มีพี่ชาย/น้องชายหรือพี่สาว/น้องสาว

16. Is your school big or small? โรงเรียนของคุณใหญ่หรือเล็ก

ANSWER: My school is big. โรงเรียนของฉันใหญ่

17. Who are your English teachers? ครูภาษาอังกฤษของคุณคือใคร

ANSWER: Teacher Eric and Teacher Neung are my English teachers. ครูเอริคและครูหนึ่งเป็นครูภาษาอังกฤษของฉัน
ANSWER:
Teacher Merica and Teacher Neung are my English teachers. ครูเมริกาและครูหนึ่งเป็นครูภาษาอังกฤษของฉัน

18. What is your favorite subject? วิชาที่คุณโปรดปรานที่สุดคือวิชาอะไร

ANSWER: My favorite subject is English. วิชาที่ฉันโปรดปรานที่สุดคือวิชาภาษาอังกฤษ
ANSWER: 
My favorite subject is Math. วิชาที่ฉันโปรดปรานที่สุดคือวิชาคณิตศาสตร์

19. Do you have a pet? คุณมีสัตว์เลี้ยงไหม

ANSWER: Yes, I have a pet. ใช่,ฉันมีสัตว์เลี้ยง
ANSWER: No, I don’t have a pet. ไม่,ฉันไม่มีสัตว์เลี้ยง

20. How do you feel today? วันนี้คุณรู้สึกอย่างไร

ANSWER: I feel great today. วันนี้ฉันรู้สึกดี
ANSWER: 
I feel happy today. วันนี้ฉันรู้สึกมีความสุข

 

Click here for the quiz >>> คลิกที่นี่เพื่อตอบคำถาม