Conversation Questions for Primary 4: Term 1 คำถามจากบทสนทนาสำหรับนักเรียนป.4

The following are the conversation questions for students from Primary 4. Once you are ready, click here for the quiz.

1. Who is your best friend? เพื่อนสนิทของคุณคือใคร

ANSWER: Suda is my best friend. สุดาเป็นเพื่อนที่ดีที่สุดของฉัน
ANSWER: My best friend is Malee. เพื่อนที่ดีของฉันคือมาลี

2. What do you want to be when you grow up? คุณต้องการเป็นอะไรเมื่อโตขึ้น

ANSWER: When I grow up, I want to be a scientist. เมื่อฉันโตขึ้นฉันต้องการเป็นนักวิทยาศาสตร์

3. What do you do on the weekend? คุณทำอะไรวันสุดสัปดาห์

ANSWER: On the weekend, I like to play football. ฉันเล่นฟุตบอลในวันสุดสัปดาห์
ANSWER: 
On the weekend, I study English, Math, and Science. ฉันเรียนภาษาอังกฤษ คณิตศาสตร์ วิทยาศาสตร์ ในวันสุดสัปดาห์
ANSWER: On the weekend, I hang out with my friends. ฉันสังสรรค์กับเพื่อน

4. Where does the king live? กษัตริย์อยู่ที่ไหน

ANSWER: The king lives in the palace. กษัตริย์อยู่ในพระราชวัง

5. What is your favorite football team? ทีมฟุตบอลของคุณที่ชอบคือทีมอะไร

ANSWER: Manchester United is my favorite football team. แมนเชสเตอร์เป็นทีมฟุตบอลที่ชอบของฉัน
ANSWER: 
My favorite football team is Liverpool. ทีมฟุตบอลที่โปรดปรานของฉันคือลิเวอร์พูล
ANSWER: I don’t have a favorite football team. ฉันไม่มีทีมฟุตบอลที่ชอบ

6. What languages can you speak? คุณสามารถพูดภาษาอะไรได้บ้าง

ANSWER: I can speak Thai and English. ฉันสามารถพูดภาษาไทยและภาษาอังกฤษได้
ANSWER: 
I can speak Thai, English and Chinese. ฉันสามารถพูดภาษาไทย ภาษาอังกฤษและภาษาจีนได้

7. Who is your favorite football player? ใครเป็นนักฟุตบอลที่คุณชอบ

ANSWER: My favorite football player is Cristiano Ronaldo. นักฟุตบอลที่โปรดปรานของฉันคือ Cristiano Ronaldo
ANSWER: I don’t have a favorite football player. ฉันไม่มีนักฟุตบอลที่ฉันชอบ

8. What did you do yesterday? เมื่อวานนี้คุณทำอะไร

ANSWER: Yesterday, I went to Pattaya. เมื่อวานฉันไปพัทยา
ANSWER: 
Yesterday, I went to school. เมื่อวานฉันไปโรงเรียน

9. What sports do you like? คุณชอบกีฬาอะไร

ANSWER: I like swimming and playing football. ฉันชอบว่ายน้ำและเล่นฟุตบอล
ANSWER: 
I like basketball. ฉันชอบฟุตบอล

10. How do you feel today? วันนี้คุณรู้สึกอย่างไร

ANSWER: I feel great today. วันนี้ฉันรู้สึกดี
ANSWER: 
I feel really happy today. วันนี้ฉันรู้สึกมีความสุข

11. What did you eat for breakfast this morning? อาหารเช้าคุณทานอะไร

ANSWER: This morning, I ate pork and sticky rice for breakfast. เมื่อเช้านี้ฉันรับประทานข้าวเหนียวหมู
ANSWER:
I ate rice porridge for breakfast this morning. ฉันกินโจ๊กเป็นอาหารเช้า

12. Who is your favorite pop idol? ใครคือแบบอย่างของคุณ

ANSWER: My favorite pop idol is Ed Sheeran. เอ็ด ชีแรนเป็นแบบอย่างของฉัน

13. How many students are there in your classroom? มีนักเรียนกี่คนในช้นของคุณ

ANSWER: There are 35 students in my classroom. มีนักเรียน 35 คนในห้องเรียน

14. What do you do in your free time? เวลาว่าคุณทำอะไร

ANSWER: In my free time, I like to read comic books. เมื่อฉันว่างฉันจะอ่านหนังสือ
ANSWER: 
I play basketball in my free time. เวลาว่างฉันเล่นบาสเกตบอล

15. Do you want to go to America? คุณต้องการไปอเมริกาไหม

ANSWER: Yes, I want to go to America. ฉันต้องการไปอเมริกา
ANSWER: 
No, I don’t want to go to America. ฉันไม่ต้องการไปอเมริกา

16. What is the weather like today? วันนี้อากาศเป็นอย่างไร

ANSWER: The weather is wet and windy today. อากาศเปียกชื่นและมีลมแรง
ANSWER: The weather is hot and sunny today. วันนี้อากาศร้อนและแดดจัด

17. What is the capital of Malaysia? เมืองหลวงของมาเลเชียคือเมืองอะไร

ANSWER: The capital of Malaysia is Kuala Lumpur. เมืองหลวงของมาเลเชียคือ กัวลาลัมเปอร์

18. What subjects do you like? คุณชอบวิชาอะไร

ANSWER: I like English and Science. ฉันชอบภาษาอังกฤษและวิทยาศาสตร์

19. What is the date today? วันนี้วันที่อะไร

ANSWER: Today is Thursday, June 4th. วันนี้เป็นวันพฤหัสบดี ที่ 4 เดือน มิถุนายน

20. What month is Loy Krathong? ลอยกระทงอยู่ในเดือนอะไร

ANSWER: Loy Krathong is in November. ลอยกระทงอยู่ในเดือนพฤศจิกายน

 

Click here for the quiz >>> คลิกที่นี่เพื่อตอบคำถาม